09-01-2013 tarihinde eklendi
İsrail Katliamları Sürüyor
Aralık ayı bilançosu açıklandı

Siyonist işgal rejimi geçtiğimiz Aralık ayında da Filistin halkına yönelik baskılarını ve cinayetlerini sürdürdü. Aralık ayında 3 Filistinlinin işgal güçleri tarafından şehit edildiği ve 80 Filistinlinin de çeşitli şekillerde yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Planlama Bakanlığı tarafından yayınlanan aylık raporda, Siyonist işgal güçlerinin Aralık ayı boyunca çeşitli yaş gruplarından 322 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Raporda, Gazze Şeridi'ni hedef alan ve sekiz gün süren saldırılara son vermek üzere Mısır'ın gözetiminde Siyonist işgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında varılan ve 21 Kasım 2012'de yürürlüğe giren fiili ateşkes anlaşmasının ardından da Siyonist işgal güçlerinin saldırılarını ve ihlallerini sürdürdüğü belirtildi.

Raporda ayrıca Siyonist işgal güçlerinin Aralık ayında Gazze Şeridi'nde dört operasyon ve Batı Yaka'da 170 operasyon düzenlediği ve vatandaşların evlerine baskınlar yaptığı kaydedildi.

Aralık ayı boyunca 322 Filistinlinin Siyonist işgal güçlerince gözaltına alındığına dikkat çekilen raporda, gözaltına alınanların 34'ünün çocuk, 3'ünün kadın ve yaklaşık 30'unun da balıkçı olduğu bildirildi

http://www.caferider.com.tr/israil-katliamlari-suruyor_h8268.html