16-01-2013 tarihinde eklendi
Halep Üniversitesini Hedef Aldılar
Her şeyi mübah görüyorlar

Suriye'yi harabeye çevirmek için her şeyi mübah gören eli kanlı terörist  çeteler,  Suriye'nin Leyremun bölgesinde bulunan Halep Üniversitesini füzeyle vurdular.  


 Sana'nın haberine göre sınavların yapıldığı birinci günde teröristlerin fırlattığı iki füzenin düşmesi sonucunda bir kaç öğrencinin öldüğünü  ve onlarcasının da yaralandığını duyurdu.

  Teröristlerin fırlattığı bir diğer iki füzenin Beni Zeyd mahallesine düştüğünü gelen ilk bilgilere göre vatandaşlar arasında ölü ve  yaralıların olduğunu yazdı.  

 Suriye'nin en büyük üniversitelerinden olan Halep Üniversitesi kampusunda, öğrencilerin yanısıra, iç savaştan kaçan yaklaşık 30 bin kişi barınıyor.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), saldırıda en az 52 kişinin öldüğünü duyururken, Halep Valisi Muhammed Vahid Akad, en az 80 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Öte yandan Rusya, güvenlik durumunun daha da kötüleşmesi üzerine Halep'teki konsolosluğunu geçici olarak kapattı.

Öte yandan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı: Suriye; BM ve güvenlik konseyinde üye ülkeleri Halep Üniversitesi ve yurdunun maruz kaldığı terör eylemi dahil olmak üzere ülkede meydana gelen tüm terör eylemlerini kınama çağrısında bulundu.

http://www.caferider.com.tr/halep-universitesini-hedef-aldilar_h8328.html