18-01-2013 tarihinde eklendi
Pakistan'da Gösteriler Sona Erdi
Raca Pervez Eşref'in tutuklama kararı iptal edildi

  Pakistan'da yolsuzlukla mücadele kurumu yetkililerinden Fasih Buhari, başbakan hakkındaki tutuklama kararını delil yetersizliği nedeniyle iptal etti.

    Pakistan'da yolsuzlukları araştırmakla yetkili kurumun bildirimi üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin Başbakan Raca Pervez Eşref hakkında rüşvet aldığı gerekçesiyle çıkardığı tutuklama emrine dün (17 Ocak) delil yetersizliği nedeniyle iptal kararı geldi.

    Tutuklama kararı, bütün dünyada yankı bulmuş, karar Pakistan'daki ordu-yargı işbirliği neticesinde, Eşref'e karşı hayata geçirilmek istenen "yumuşak bir darbe"nin işareti olarak değerlendirilmişti.
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, ülkenin yönetim sistemine yönelik eylemler dördüncü gününde, hükümet ile protestocular arasında yapılan anlaşmayla son buldu.

Din adamı Tahir-ul Kadri'nin önderliğindeki Kur'an Yolu Hareketi'nin İslamabad'daki "Büyük Yürüyüş" isimli eyleme katılan on binlerce kişi, yoğun yağışa ve soğuk havaya aldırış etmeden yaptıkları protestoları, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin devreye girmesiyle bugün sonlandırdı. Protestoların düzenlendiği alanda gerçekleşen anlaşma ve imzalanan deklarasyondan sonra 4 gündür soğuk havada bekleyen on binlerce kişi sevince boğuldu.

Hükümet ile anlaşma imzalanmasının ardından konuşma yapan Tahir-ul Kadri, düzenledikleri protesto gösterilerinin büyük ölçüde amacına ulaştığını belirterek, eyleme katılarak kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Pakistan tarihinde bir ilk olan "Büyük Yürüyüş" eyleminin sona erdiğini duyuran Kadri, eyleme katılanların bir an önce evlerine dönmelerini istedi.

Enformasyon Bakanı Zaman Kaira ise hükümet adına yaptığı konuşmada, sorunun uzlaşma yoluyla çözülmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Pakistan demokrasisinin bir sınavı daha başarıyla geçtiğini söyleyen Zaman Kaira, bu olayla birlikte demokrasinin daha da güçlendiğini ifade etti.

http://www.caferider.com.tr/pakistan-da-gosteriler-sona-erdi_h8352.html