21-01-2013 tarihinde eklendi
Mursi Alman Gazetesine Konuştu
Din devleti istemiyoruz

 Almanya’da yayımlanan Frankfurter Allgemeine gazetesine demeç veren Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, hükümetinin Mısır’ı bir din devleti haline getirmek niyetinde olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Mısır’da çok sesliliğin ve muhalefetin olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek bir din devleti değil, Mısır’ı özgürlüklerin garanti altına alındığı modern demokratik bir hukuk devleti haline getirmek istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mursi, Frankfurter Allgemeine’nin AB ve ABD’de kritik karşılandığını hatırlatarak Mısır-İran yakınlaşması ile ilgili sorusuna da egemen, bağımsız ve ortak çıkarları korumaktan yana bir ülke olarak tüm dünya ülkeleriyle ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayarak cevap verdi ve dünyanın kamplara bölünmesine karşı olduğunu ifade etti.

Filistin sorunu ve Ortadoğu barışı konusuna da değinen Mursi, Ortadoğu’da barışın kapsamlı bir işbirliği gerektirdiğini ve yeni Mısır’ın cumhurbaşkanı olarak buna çalıştıklarına vurgu yaptı ve Ortadoğu’da adil ve kapsamlı bir barış ile insanların barış ve güvenlik içerisinde yaşamasını istediklerini söyledi.

http://www.caferider.com.tr/mursi-alman-gazetesine-konustu_h8364.html