21-01-2013 tarihinde eklendi
Hz.İmam Hasan Akseri Moskova'da Anıldı
Programda 20 Yanvar şehitleri de unutulmadı

Hz. İmam Hasan Askeri (as)’ın şahadetleri ve ayni güne denk gelen 20 Yanvar şehitleri Moskova Ehlibeyt cemiyetinin düzenlediği törenle anıldı.
Kur’anı kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Irak’ın büyük taklit mercii Ayetulluh Sistani’nin Moskova temsilcisi Hüccetül İslam Muhammed Mosuli başsağlığı dileyerek şunları söyledi: insanin iki tane annesi vardir  biri öz annesi ikincisi de vatanıdır.  İnsan kendisini dünyaya getiren annesini, namusunu, onur ve şerefini, hayatını korumakla mükelleftir. Vatanını da aynı derecede korumak ve kollamakla mükelleftir dedi. 20 Yanvar gününe de değinen Mosuli Karabağ’da, Bakü’de şehit edilenlerin kanları hiçbir zaman heder olmaz. Sizlere bu zulmü reva görenler bunun bedelini mutlaka vereceklerdir. Hz. İmam Hasan Askeri (as)’ın şahadet gününde canlarını seve seve vatanları için şehit verenleri minnetle anıyoruz diye konuştu.
Moskova Ehlibeyt Cemiyeti Başkanı H. Nizami ve ehlibeyt alimlerinin de gönün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmaların yapıldığı programa Rusya’nın değişik bölgelerinden de katılım oldu. Porgramda muhabirimiz H. Kadir Carfi de katıldı. 

http://www.caferider.com.tr/hz-imam-hasan-akseri-moskova-da-anildi_h8367.html