21-01-2013 tarihinde eklendi
İnanır:‘Nâzım’ın mezarı Türkiye’de olmalı’


Dünyaca ünlü Türk şairi Nâzım Hikmet’in Moskova’daki mezarını ziyaret eden Kadir İnanır, “Mezarı kendisinin istediği gibi Türkiye’de bir köyde çınar ağacının altına koymalıyız” dedi.

İlk Türk-Rus ortak yapımı olan ‘Elveda Katya’ filminin Rusya’daki galası için Moskova’ya gelen Kadir İnanır, Nazım Hikmet’in Novodeviçi Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret ederek dua okudu. İnanır, ünlü şairin doğumunun 111’inci yıldönümünde mezarı başında onu anma onurunu yaşadığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
‘İsteği yerine gelmeli’
“Öylesine şiirler yazmış ki. Onca yıl sonra, ya da insanlık tarihi boyunca okunduğunda şiirlerden insanların ruhuna yansıyan öylesine insanlık, sevgi ve barış dolu; insan onurunu yücelten kelimeleri bir arada harmanlayarak, öylesine büyük ve güzel şiirler yazmış.
Bence Nazım’ı anma törenleri geç kalınmış bir çalışma. Bir an evvel istediğimiz arzuya istediğimiz yere getirilmeli. Hatta mezarının buradan alınıp Türkiye’ye onun dediği gibi bir köye bir çınar ağacının altına koymalıyız diye düşünüyorum.”

http://www.caferider.com.tr/inanir-nzimin-mezari-turkiyede-olmali_h8368.html