28-01-2013 tarihinde eklendi
ABD Her Gün Değersiz Banknot Basıyor
İslam bankasına gereksinim var

 İslam para birimiyle bir İslam bankasının kurulmasını öneren İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Amerika’nın her gün piyasaya değersiz banknot sürdüğünü söyledi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali’yi kabul eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyadaki fakirlik ve ekonomik sorunlarının yok olması için kutsal İslam ve şeriat yasasına göre bir İslam bankasına gereksinim duyulduğunu söyledi.

Bugün dünya çapında faaliyet gösteren bankaların sermaye piyasasının hizmetinde olduğunu dile getiren Ahmedinejad, her gün değersiz banknot basan ve piyasaya süren Amerika’nın dünya servetlerini belli bir kesimin cebine koyduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İran ve İslam Kalkınma Bankası arasındaki iyi ilişkilerine işaret ederek, dünyadaki mevcut durumun global ekonomik sorunlarının çözümüne müsaede etmeyeceğini konuşmasına ekledi.

İslam Kalkınma Bankanısı Başkanı Ahmed Muhammed Ali ise bu görüşmede İran İslam Cumhuriyeti’nin müslüman ülkeler nezdindeki elit konumuna işaret ederek, İran’ın İslam Kalkınma Banka’nın en önemli destekleyicisi olduğunu söyledi.

http://www.caferider.com.tr/abd-her-gun-degersiz-banknot-basiyor_h8442.html