01-02-2013 tarihinde eklendi
Bu müzede tüm dinler bir arada


    Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan Dinler Tarihi Müzesi'nde, inanışlar iki bölüm halinde ziyaretçilere tanıtılmaya çalışılıyor. İlk bölümde çok tanrılı inanışlar anlatılırken, diğer bölüm ise tek tanrılı dinler için ayrılmış. Sergide belli başlı dinlere ait bazı özellikler duvarlara asılan afişlerle ziyaretçilere tanıtılmaya çalışılıyor.

Mısır dinlerinin tanıtıldığı bölüm en çok ilgi çeken alanlar arasında. Mısırlı rahiplerin ibadet ederken kullandığı eşyaların yanı sıra, ayrıca bir firavuna ait tabut da sergileniyor. Eski kabilelere ait dinlerin tanıtıldığı bölümde ise büyücülere ait bir çok eşya bulunuyor. Ağaçtan ve farklı materyallerden yapılma heykeller, maskeler ve totemler ayrıntılı bir şekilde ziyaretçilere tanıtılıyor.

Yunan ve Roma medeniyetinin tanıtıldığı bölümde, eski Roma ve Yunanistan'da inşa edilen tapınakların bir maketi yer alıyor. Ayrıca Yunan mitolojisinden farklı karakterlerin heykelleri de müzede sergilenen eşyalar arasında yer alıyor.

Museviliğin tanıtıldığı bölümde, yedi kollu şamdanlar, Cennet kapısının tasvir edildiği örtü ve altından yapılma çeşitli eşyalar bulunuyor. Ayrıca eski bir Yahudi kralına ait olduğu tahmin edilen altından yapılma ve aslan figürlü bir taç ve içinde Tevrat ayetlerinin yer aldığı toralar ziyaretçilerin beğenisine sunulmuş.

Hıristiyan inancının tanıtıldığı bölümde, farklı mezhepler ayrı ayrı bölümlerde tanıtılıyor. Ortodoksluk bölümünde Patriklere ait çeşitli eşyalar ve kutsal su kapları sergilenirken, keşişlerin insani ihtiyaçları bastırması için giydiği "Verigi" adlı demir elbise ilginç eserler arasında yer alıyor. Eski Papa ve Rahiplere ait çeşitli eşyalar ve her biri tarihi eser niteliği taşıyan "İnciller" ise Katolik bölümde.

İslam dinine ait eserler ise en çok ziyaretçi toplayan bölüm. İslamiyetle ilgili tanıtıcı bilgiler duvarlarda ziyaretçilere aktarılırken, farklı mezheplere ait eşyalar da ziyaretçilere sunuluyor. Bunların içinde en dikkat çeken eser yarım metre büyüklüğünde el yazması "Kur'an-ı Kerim". Sergide ayrıca, kibrit kutusu büyüklüğünde, üzeri altın ve değerli madenlerden işlenmiş muhafazasıyla birlikte başka bir "Kur'an-ı Kerim" sergileniyor.

Sergide dikkat çeken bir diğer obje ise Aleviliğin tanıtıldığı bölümde sergilenen çift ağızlı kılıç. Ayrıca sergide üzerinde Arapça ayetler yazılı büyük ve siyah bir de sancak var.

Bir dervişe ait olduğu düşünülen elbise, matara ve asa da sergide yerini almış. Mevleviliğin tanıtıldığı çeşitli eşyalar, ibrik, üzerinde ayetler işlenmiş olan taslar, Nuh'un gemisi şeklinde yazılmış olan hat yazısı, kılıç, kalkan ve çeşitli askeri eşyalar İslam dini bölümünde ziyaretçilere tanıtılıyor. Müzede ayrıca Sultan Ahmet Cami'ne ait bir de gravür bulunuyor.
 

http://www.caferider.com.tr/bu-muzede-tum-dinler-bir-arada_h8481.html