02-02-2013 tarihinde eklendi
Ahmedinejad "Kahir -313" ü Tanıttı
Yüzde yüz İran yapımı


 İran yapımı en yeni savaş uçağı Kahir-313'ün tanıtımı gerçekleşen törende konuşan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bugün tanıtımı yapılan Kahir-313'ün avcı bombardıman uçağı olduğunu belirtti.

Ahmedinejad, uçağın tasarımdan yapım aşamasına kadar yüzde yüz İranlı uzmanların ürünü olduğunu kaydetti.

Kahir-313 dünyanın en gelişmiş savaş uçakları kategorisinde yer aldığını belirten Ahmedinejad, uçakla bir kaç bin saat uçan pilotla konuştuğunu, pilotun uçağın özelliklerinden çok memnun olduğunu belirttiğini ifade etti.

Ahmedinejad, İran'ın askeri gücü hiç bir ülkeye saldırmaya yönelik olmadığını ve sadece caydırıcı özelliği söz konusu olduğunu vurguladı.

İran yapımı en yeni savaş uçağı Kahir-313'ün tanıtımı gerçekleşen törenin kulisinde gazetecilere konuşan General Vahidi, Kahir-313'ün eşsiz özelliklerini anlattı.

Öte yandan İran Savunma Bakanı General Vahidi ise, Kahir-313 tasarım ve şekli itibarı ile dünyanın en modern savaş uçakları ile rekabet ettiğini belirtti.

Uçağın özel tasarımı ve şekli onu en düşük düzeyde radarlara yakalanma özelliğine kavuşturduğunu belirten General Vahidi, bugün dünyada bir çok savaş uçağı bu konu dikkate alınarak tasarlandığını ifade etti.

General Vahidi ayrıca, İran Kahir-313'ü bu özelliği ile üretebilecek kapasiteye ulaştığını vurguladı.

http://www.caferider.com.tr/ahmedinejad--kahir--313--u-tanitti_h8487.html