14-02-2013 tarihinde eklendi
İran, bazı konularda UAEA ile anlaşma sağlandı


  Tahran, 14 Şubat 2013 - İran İslam cumhuriyeti'nin Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu nezdindeki temsilcisi, dün Tahran'da düzenlenen görüşmelerde İran yetkilileri ile UAEK arasında modalitenin bazı konularıyla ilgili olarak anlaşma sağlandığını bildirdi.

Mihr haber ajansının bildirdiğine göre  İran İslam cumhuriyeti'nin Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu(UAEK) nezíndeki temsilcisi Ali Asgar Sultaniye, bu görüşmelerde bazı hususlardaki anlaşmazlıkların giderildiğini ve modalite metnindeki bazı hususlar hakkında görüş birliğine varıldığını hatırlatarak, bu toplantıda gündeme getirtilen yeni bir teklifle ilgili olarak tarafların gerekli incelemelerden sonra bir sonraki oturumda görüşlerini açıklamasının kararlaştırıldığını belirtti.

Sultaniye, 8 kişilik UAEK heyetiyle sıkı bir görüşmenin gerçekleştirildiğini, modaliteyle ilgili ve İran'ın nükleer programlarına yönelik ithamların ele alınarak giderilmesine çalışıldığını belirtti.

UAEK Bañkani Yukio Amano'nun yardımcısı Herman Nackaerts dün bu teşkilattan teknik bir heyet başkanlığında Tahran'a gelerek İran yetkilileri ile nükleer meseleler üzerindeki 8. dönem görüşmeye katıldılar.

http://www.caferider.com.tr/iran-bazi-konularda-uaea-ile-anlasma-saglandi_h8603.html