20-02-2013 tarihinde eklendi
BM Pakistan'da Şii Müslümanlara yönelik terörü kınadı
Teröristlere karşı derhal girişimde bulunulmalı

 Ban Ki-moon Pakistan'daki terörü kınadı
 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Pakistan'ın Kuetta kentinde meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadı.
Ban Ki-moon dün (17 Şubat) akşam sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Pakistan'ın terörle mücadele çabalarını kesinlikle desteklediğini yineledi. Ban, 16 Şubat'ta Kuetta kentinde meydana gelen ve Şiileri hedef alan terör saldırısını yapanlara karşı derhal girişimlerde bulunmasını istedi.
    Ban Ki-moon açıklamsında, BM'nin, Pakistan hükümeti ve halkının, dini gruplar ile azınlık etnik grupların korunması ve terörle mücadele yolundaki çabalarını desteklediğini belirtti.
    Pakistan'ın batısındaki Kuetta kentinde, önceki gün öğleden sonra bir intihar saldırısı düzenlenmişti. Pakistan polis makamları tarafından dün (17 Şubat) yapılan açıklamada, bir pazar yerinde meydana gelen olayda 84 kişinin öldüğü, kadın ve çocuk dahil olmak üzere 173 kişinin yaralandığı bildirildi.
    Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Sünni terör örgütü Leşkeri Cengvi üstlendi.
   10 Ocak'ta Kuetta kentinde ve Swat bölgesinde art arda meydana gelen bombalı saldırılarda en az 116 kişi öldü ve 236 kişi yaralandı.
***
Katliamının ardından, sokaklara dökülen onbinlerce kişi  Şii Müslümanlara karşı şiddet kınadı. 

Afganistan dahil  diğer ülkelerde de gösteriler yapıldı. 



Kurbanların yakınları yas ilan etti. Hükümetin bu katliamlara yönelik somut tedbirler almasını isteyerek faillerin bunlunmasını ve cezalandırılmalarını talep etti.  



Salı günü, Pakistan hükümeti  protestoculara  saldırının sorumlularını tutuklamak için söz verdi ve kurbanlar defnedildi.



Belucistan’ın merkezi Ketta’daki patlama, uzaktan kumandalı bir bombayla gerçekleştirildi. 
Saldırıyı bölgede faaliyet gösteren Sünni terör örgütü Leşkeri Cengvi üstlendi.

Belucistan, Şii azınlığın en çok saldırıya uğradığı bölge.



Pakistan Başbakanı Raja Pervez Ashraf protestocularla görüşerek  bakanların bölgeye gönderileceğini ve gerekli araştırma ve incelemelerin yapılacağını, teröristleri yakalamak için   operasyon başlattıklarını açıkladı.

http://www.caferider.com.tr/bm-pakistan-da-sii-muslumanlara-yonelik-teroru-kinadi_h8661.html