20-02-2013 tarihinde eklendi
Rusya'dan Arap Birliği'ne Suriye çağrısı
Dış müdahaleyi önlemek için kritik rol üstlenin


   Rusya, Suriye'de hükümet ile muhalif güçler arasında diyalog başlatılması konusunda Arap Birliği'nin rol üstlenmesini istedi.

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün (20 Şubat) Moskova'da düzenlenen Rusya-Arap Birliği Forumu'nun bakanlar düzeyindeki toplantısına katıldı. Lavrov, Suriye krizinin şiddet kullanılarak çözülemeyeceği kanısındakilerin sayısının gittikçe arttığını belirtti.

    Suriye hükümeti ile muhalifler arasında diyalogun bir an önce başlatılması için uygun koşullar yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Lavrov, diyalogun temelinin, sorun üzerinde varılan Cenevre Deklarasyonu olduğunu vurguladı.

    Ülkesinin, Ortadoğu'daki mevcut durumdan memnun olmadığını söyleyen Rus bakan, bölgedeki gelişmelerin çatışmaları ve aşırıcılık ile terörizmi artırmanın yanında, silah kaçakçılığının yayılması gibi endişe verici unsurlar doğurduğunu anlattı.

    Lavrov, Arap Birliği'ne Suriye'deki çatışmalara son vermek için, uzlaşmayı teşvik etmek, diyalog için uygun koşullar yaratmak ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yetki tanınmamış herhangi bir dış müdahaleyi önlemek gibi kritik roller üstlenme çağrısı yaptı.

 

 

http://www.caferider.com.tr/rusya-dan-arap-birligi-ne-suriye-cagrisi_h8665.html