08-03-2013 tarihinde eklendi
Lavrov'dan Suriye açıklaması
Lavrov: Rusya rejim değişikliği oyununa iştirak etmiyor

  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye Ulusal Muhalefet Koalisyonu ve Devrimci Güçler’in konumunda bazı yapıcı öğeler farkedildiğini vurguladı.

BBC Radyosu’na konuşan Lavrov, “Onun lideri diyalog ile ilgilendiğini ifade etti. Şam da resmi olarak Suriye’de savaştıkları dahil müzakerelere hazır olduğunu doğruladı. Her iki tarafı diyaloğa girmeye teşvik etmek gerektiğine inanıyorum” dedi.

Lavrov Rusya’nın Suriye’ye sadece savunma silahları gönderdiğini bir defa daha vurguladı ve “Bizim mevcut anlaşmalar çerçevesinde gönderdiğimiz savunma silahları iç savaşta kullanılamaz. Bu sadece dıştan gelecek saldırılardan korunmak için gereklidir. Biz herhangi bir uluslararası sözleşmeyi ihlal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca sözelerine “Biz rejim değişikliği oyununa iştirak etmiyoruz. Biz iç çatışmalara müdahaleye karşıyız. Bu bizim konumumuzdaki ilkelerdir. Biz hayat kurtarmak istersek ki bu Rusya için önceliklidir, ön koşullardan vazgeçilmeli ve savaşan taraflar müzakere masasına oturtulmalıdır” ifadelerini ekledi.

http://www.caferider.com.tr/lavrov-dan-suriye-aciklamasi_h8790.html