09-03-2013 tarihinde eklendi
Afganistan'da intihar saldırıları
21 kişi öldü onlarca kişi yaralandı

 Afganistan'ın başkenti Kabil'de ve güneydoğusundaki Khost eyaletinde bugün (9 Mart) meydana gelen bombalı saldırılarda en az 21 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

     Kabil'deki patlama, Savunma Bakanlığı'nda sabah saatlerinde bombalı intihar saldırısı sonucu gerçekleşti. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zahir Azimi, saldırının bombalı bir araçla bakanlığın ofis bölgesinde gerçekleştiğini belirterek, intihar saldırganıyla birlikte en az 9 masum sivilin öldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını söyledi.

     İsminin açıklanmasını istemeyen bir Afgan yetkili, saldırının ABD'nin yeni savunma bakanı Chuck Hagel'in ofis bölgesinde Afgan yetkililerle görüştüğü sırada meydana geldiğini kaydetti.

     Saldırının sorumluluğunu Taliban üstlenirken, saldırı sırasında Hagel'in Bakanlık'ta bulunduğunun bilinmediği ifade edildi.

     Ülkenin güneydoğusundaki Khost eyaletinin merkezinde meydana gelen saldırıda ise, bir intihar saldırganı vücuduna bağladığı bombaları infilak ettirdi. NATO devriye ekibini hedef alan saldırıda, aralarında saldırgan ve bir polisin bulunduğu 11 kişi öldü, iki kişi yaralandı.

     Saldırıların, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in dün akşam Kabil'e varışından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

http://www.caferider.com.tr/afganistan-da-intihar-saldirilari_h8797.html