12-03-2013 tarihinde eklendi
Obama İsrail'e Türkiye dosyasıyla gidiyor
Obama İsrail'e Türkiye dosyasıyla gidiyor

 ABD Başkanı Barack Obama’nın önümüzdeki günlerde gerçekleşecek İsrail gezisinde hem İsrail tarafından hem de Türkiye’den iki ülke ilişkilerinin tamir edilmesi için adımlar atılmasını talep edeceği belirtildi.

İsrail’de yayın yapan Kanal 2 televizyonunun diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Obama biz dönem çok yakın müttefik olan İsrail ve Türkiye’nin yeniden iyi ilişkiler kurmalarını istiyor zira iki ülke arasındaki tansiyon ABD’nin İran ve Suriye politikalarına zarar veriyor.



Kanal 2’ye konuşan kaynaklar Obama’nın İsrail’de kurulacak hükümette Yair Lapid ve Tzipi Livni gibi merkez siyasetçilerin yer alması ve özellikle Türkiye’yle ilgili konularda şahin görüşleriyle bilinen Avigdor Lieberman’ın etkisinin azalmasını bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Haberde ayrıca NATO kaynaklarının da İsrail’e benzer bir mesaj götürdüğü belirtildi.

Dahası Türkiye’den üst düzey muhalefet yetkililerinin de İsrail’e özür dilememeyi tavsiye ettiği de haberde yer aldı. Buna göre muhalefet İsraillilere Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tek amacının İsrail’i uluslararası platformda aşağılamak olduğunu aktardı. Hürriyet Planet

http://www.caferider.com.tr/obama-israil-e-turkiye-dosyasiyla-gidiyor--_h8825.html