12-03-2013 tarihinde eklendi
İngiliz vatandaşı Covn İslam'la şereflendi
Lebbeyk ya Resulullah!

 Türkiye'ye gelişinde Zeynebiye Camisini ziyaret eden Covn nasıl Müslüman olduğunu anlattı.

İngiltere'de devlete bağlı madde bağımlılığıyla mücadele bölümünde pedagojik hizmetler verdiğini söyleyen Covn 16 yıl önce Müslümanlarla tanıştığını ve Kur'anı Kerimi incelediğini söyledi. Müslüman olduktan sonra çevremde aşırı guruplar vardı ve onlar Şiilik aleyhinde çok kötü şeyler söylüyorlardı. Ben Şiilik konusunu araştırmaya karar verdim ve kendimi bir hafta eve kapattım. Bu süre zarfında yalan, yanlış bilgilerin, iftira ve bühtanların nelere kapı araladığını gördüm. Müslümanlar arasında nifak çıkaran Vehhabi, Selefi anlayışın nasıl bir tehlike saçtığına şahit oldum. Ben Ehli Beyt yolunun güzelliğini, doğruluğunu, hakkaniyetini okuduğum kaynaklarda gördüm.
Benim babam Hıristiyan annem ise Yahudi’ydi. Ama ben hamdolsun ki doğru yolu bulup İslam’la şereflendim. Ailem bana saygı duydu. Eski eşimle ayrıldım. Şimdi ise Etyopya’nın Eritre kentinden Hatice isminde Müslüman bir bayanla tanıştım. Yakında evlenmeyi düşünüyoruz diyen Covan İngiltere’de ibadet için Bayt Al Gaim Hüseyniyesine gittiğini söyledi.

Adının neden Covn olduğunu sordum o da Kerbela'da İmam Zeynel Abidin (as)'ın hizmetçisi bir Türk vardı onun hayatı beni etkiledi ve ben de adımı Covn olarak değiştirdim. Onun adını taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyorum diye cevap verdi.

Covn'a Âlemlere rahmet yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (saa)'ı görme imkânın olsaydı ona ne söylerdin diye sordum. İçini çekti, sonra " Lebbeyk ya Resulallah, Lebbeyk der ve bana dua etmesini isterdim diye yanıt verdi.

Covn Zeynebiye'de namaz kılmaktan ve sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duyuyorum diyerek gösterilen ilgiye teşekkür etti.

http://www.caferider.com.tr/-ingiliz-vatandasi-covn-islam-la-sereflendi_h8827.html