19-03-2013 tarihinde eklendi
Hz. Zeyneb'e (sa) doğum gününde sevgi seli


İstanbul- Avcılar Tahtakale’de bulunan Zeyneb-i Kubra Camii'nde düzenlenen anma ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Coşkulu etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Hz. Zeyneb’in izini sürenlerin doğru yolda olduğunu söyledi.

 Özgündüz, Hz. Zeyneb babası Haydar-ı Kerrar gibi dağları sarsan bir yiğit mücahideydi. Hz. Zeyneb İslam sıkıntıya düştüğünde bir mümine kadının neler yapacağını kusursuz şekilde ortaya koymuş ve babasının yüzünü ak etmiştir. Zeyneb'in yolundan gidenlerin yolu doğru yoldur. Ona uyanlar doğru yoldadır ve onların yolundan gittiğimiz için bizim inancımızın tamamı doğrudur. Selam olsun Zeyneb'e ve Zeyneb'in yolundan gidenlere." dedi.

Anma ve kutlama etkinliğine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Kurucu Başkanı ve Zeynebiye Camii İmamı H.Ş. Hamit Turan, CABİR Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Camii İmamı H.Ş. Hasan Karabulut, Tahtakale Zeyneb-i Kubra Cami imamları H.Ş. Ali Koç ve H.Ş. Ehed Solhan, Arnavutköy Hz. Fatımat-uz Zehra Camii İmamı H.Ş. Ziya Gök, İkitelli Hz. Ebutalib Camii İmamları H.Ş. Ali  Salmanlı ile H.Ş. Hüseyin Çaça, Parseller Hz. Resul-i Ekrem Camii İmamı H.Ş. Ammar İlter, Esenyurt İmam Hasan Camii İmamı H.Ş. Turgut Beyhan, Almanya Gelsenkirchen şehrinden İmam Ali Camii İmamı H.Ş.M. Mücahidi ,H.Seyyid Musa Atış, H.Ş. İsa Salmanlı, H.Ş. Zafer Kamacı, H.Ş. Ehed Talan, H.Ş. Hasan Yazar, H.Ş. Mehmet Kıtay,  Alulbeyt Müessesesi Türkiye temsilcisi H.Ş. Rahmi Onurşan, dernek yöneticileri ve çok sayıda Ehlibeyt dostu katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Zeynebi Kubra Dernek Bşk. Erol Aydeniz katılımcıları selamlayarak gelecek yıl Zeyneb'i Kubra Camii'nin inşaatının tamamlanması için gayret gösterdiklerini ve bunun gerçekleşmişi için dua ettiklerini ifade etti.

Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii İmamı H.Ş. Ali Koç Bütün Müslümanlara Hz. Zeyneb’in doğum gününü kutlu olmasını dileyerek programın hazırlanmasında emeği geçen herkese, teşekkür etti.  

 Cabir Üyesi Ş. Ali Salmanlı, Hz. Zeyneb’in (sa) faziletlerini anlatarak Müslüman kadının O’ndan alması gereken büyük dersler olduğunun altını çizdi.

Program kunan anlam ve duygu dolu şiirlerin ardından programa katılan ve isimleri Zeyneb olanlar arasında kutsal ziyaret için yapılan çekilişin ardından yapılan dualarla sona erdi.

http://www.caferider.com.tr/hz--zeyneb-e-sa-dogum-gununde-sevgi-seli_h8875.html