26-03-2013 tarihinde eklendi
2013 Bağdat Arap Kültür Başkenti etkinlikleri başlıyor
Etkinliğe 15 Arap ülkesi katılıyor

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 2013 Arap kültür başkenti olarak seçildiği tören, Başbakan Nuri el-Maliki ve Arap Ligi Genel Sekreteri Nabil Arabi’nin katılımıyla Zawraa Park’ta düzenlendi.

Törende konuşan Irak Başbakanı Nuri El Maliki: Tüm dünyaya ışık kaynağı olan Bağdat'ın tarihteki konumuna yeniden gelmek için Irak'ın aydın, ilim ve bilim adamlarının, sanatçıların vatansever gayretleriyle çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Bağdat’ın Arap kültür başkenti seçilmesi dolayısıyla yapılacak olan faaliyetler çerçevesinde başkent Bağdat'ın  merkezinde, Firdevs Meydanı'nda büyük bir anıt yapılacak. Bu meydan Irak eski devlet başkanı Saddam Hüseyin’in heykelinin bulunduğu meydan olarak da biliniyor. Anıt Halife Ebu Cafer el-Mansur tarafından kurulan bu antik şehrin tarihini simgeleyecek.

Etkinlikler için hazırlıklar tamamlandı. 15 Arap ülkesinden katılım olacak.Festival kapsamında konferanslar,sergiler kitaplar ve filmler gesterime sunulacak. Bağdat 12 hafta boyunca festivale ev sapipliği yapacak. Etkinlikler yıl boyunca sürecek.
 

http://www.caferider.com.tr/2013-bagdat-arap-kultur-baskenti-etkinlikleri-basliyor_h8926.html