27-03-2013 tarihinde eklendi
İran’dan BM’ye Suyriye mektubu
İsyancılar kimyasal kullanıyor

BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderen İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Suriye’de kimyasal silah kıllanan muhalifleri kınayarak bu konuda görevlendirilen araştırma heyetin tarafsızlığını korumasını istedi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, 19 Mart’ta Halep’te kimyasal silah kullanan Suriye muhalif silahlı gruplarının bu girişimini kınayan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, bu saldırının uluslararası barış ve güvenliğini tehdit eden açık bir eylem olduğu gibi kimyasal silahlar konusunda kabul edilen uluslararası konvansiyonlara aykırı olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a göderdiği bir mektupla bu sözleri dile getiren Dışişleri Bakanı Salihi, İran'ın kendisi kimyasal silahların kurbanı olduğunu hatırlatarak bütün devletlerin bu konudaki sorumluluklarını hatırlattı.

Salihi, teröristlerin Suriye’de kullandığı kimyasal silahların uluslararası toplum tarafından kunanması gerektiğini hatırlatarak, bu gibi eylemlerin tekrarlanmaması önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kimyasal Silahları Yeniden Gözden Geçirme Konferansı’nın Üçüncü Konferansı’nın başlanması eşiğinde bu cinayetin yapılmasına dikkat çeken İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Suriye’de kullanılan kimyasal silahla ilişkin BM tarafından görevlendirilen araştırma heyetin bu görevi tarafsız olarak ciddiyetle yapılmasını ümit etti.

http://www.caferider.com.tr/-irandan-bmye-suyriye-mektubu_h8935.html