27-03-2013 tarihinde eklendi
İzmir Bornova'da Nevruz coşkusu


  İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bornova Çamdibi Atatürk Parkı’nda nevruzun coşkusuna yakışır bir bayram kutlaması gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Iğdırlı CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı kutlama renkli anlara sahne oldu.
 Türk Bayraklarıyla donatılan amfi tiyatroda, nevruzun onur konukları boyalı yumurtaları tokuşturdu;  Çanakkale’deki birlik ruhuna dikkat çekilerek Anadolu’nun herkesi kucaklayan özelliğine vurgu yapıldı.

Baharın müjdecisi nevruzun barış ve kardeşliğin de sembolü olduğuna dikkat çekilen konuşmalar yapılan Nevruz kutlamasında,  türküler eşliğinde nevruz çoşkusu yaşandı. 



CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Türkiye’nin kamplaşma politikalarıyla ayrıştırılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Nevruz, Ortadoğu, Orta Asya halklarının umududur. Birlik ruhuna en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde halkımızın bayramını kutluyorum” dedi.



CHP İl Başkanı Ali Engin ve Milletvekili Mustafa Moroğlu da, yurttaşların nevruzunu kutladı.

http://www.caferider.com.tr/izmir-bornova-da-nevruz-coskusu_h8936.html