03-04-2013 tarihinde eklendi
İran nükleer silahların imha için BM ile işbirliğine hazır


 

 Tahran, 03 Nisan 2013 - İran, BM ile başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın her yerinde nükleer silahların imhasında işbirliğine hazır olduğunu bildirdi.
 İran İslam Cumhuriyeti'nin BM'ler temsilcisi yardımcısı Gulamhüseyin Dehkani,  BM Silahların  İmhası Komisyon oturumunda yaptığı konuşmada, İran'ın BM ile başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın her yerinde  nükleer silahların imhasında işbirliğine hazır olduğunu  belirterek, İran'ın bu konuda öncü olduğunu  zira nükleer silahları beşeriyet için en önemli tehdit olarak gördüğünü söyledi.
 
Terör rejimi İsrail'in nükleer silahlarını denetimden uzak bir şekilde üretmeye ve bölge ile dünyanın güvenliğini tehdit etmesini  kınayan ve bu konuda uluslar arası   kuruluş ve devletlerin bu rejimine karşı ciddi tavır ortaya koymamalarını eleştiren Dehkani,  bu silahların imhasının beşeriyetin güvenliğinin garantisini sağlayacağını söyledi.
 
İranlı yetkili, başta ABD gibi batılı ülkeler olmak üzere dünyanın çok sayıda ülkesinin elinde bulunan   nükleer başlıklı binlerce  füze ve benzeri silahların  medeniyeti ve insanlığı tehdit ettiğini söyledi.
http://www.caferider.com.tr/iran-nukleer-silahlarin-imha-icin-bm-ile-isbirligine-hazir_h8969.html