04-04-2013 tarihinde eklendi
Yüksek tansiyon can alıyor


 

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, yüksek tansiyon her yıl milyonlarca can alıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Cenevre kentinde açıkladığı son raporuna göre, dünya üzerinde her yıl en az 9 milyon kişi yüksek tansiyona bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor.
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Margaret Chan, daha sağlıklı bir hayat sürerek yüksek tansiyona bağlı kalp krizi, felç ve böbrek yetmezliği vakalarının büyük oranda önüne geçilebileceği konusunda uyarıyor.
Her yıl 7 Nisan'da kutlanan Dünya Sağlık Günü'nün bu yılki sloganı da "Tansiyonunu kontrol et" olarak seçildi.
Kronik yüksek tansiyonun çoğu zaman uzun süre fark edilmediği ve tedavi edilmediğini vurgulayan Margaret Chan, hipertansiyonun tehlikelerine ve erken teşhisin önemine halkın dikkatinin çekilmesi gerektiğini kaydetti. Chan, "İnsanlar yüksek tansiyonun neden tehlikeli olduğunu ve hipertansiyona karşı ne yapmaları gerektiğini öğrenmeli" şeklinde konuştu. 
 
Yüksek tansiyonla mücadele için gereken ilaçlara gayet uygun fiyatlarla ulaşmak mümkün. Ancak yüksek tansiyonla etkin bir mücadele hastanın yaşam stilini değiştirmesinden geçiyor. Bu bağlamda hastanın nikotin, alkol, tuz, fazla kilolar ve stres gibi risk faktörlerini hayatından çıkarması ve düzenli egzersiz yapması gerekli.
http://www.caferider.com.tr/yuksek-tansiyon-can-aliyor_h8972.html