06-04-2013 tarihinde eklendi
Putin'den Suriye açıklaması
Esad’ın çekilmesi taraftarı değiliz!

 Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Suriyeli meslektaşı Esad’ın görüvden çekilmesi taraftarı olmadığını belirterek, çatışan bütün tarafların görüşme masasına oturmaları gerektiğini vurguladı.
FHA- Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin dün yaptığı bir açıklamada, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın görevden çekilmesini istemediğini ve bu ülke krizinin çatışan bütün tarafların bir araya gelip görüşmeleri yoluyla çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

“Rianovosti” haber ajansının bildirdiğine göre, Alman “ARD” kanalı muhabiriyle konuşan Putin bu konuda “Biz, ortaklarımızın düşündükleri gibi Esad’ın bugün hemen çekilmesi gerekiyor demiyoruz. Bu bağlamda ne yapmamız ve nereye gitmemiz gerektiği konusunda daha sonra karar vermeliyiz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Putin daha sonra, Libya’nın askeri müdahaleden sonra 3’e bölündüğünü hatırlatıp, Suriye’nin de aynı kadere mahkum olmasını istemediğini belirterek “Biz, tüm tarafların müzakere masasına oturmalarından yanayız. Zira ancak o zaman menfaatlerini sağlıyacak bir anlaşma eldebilecek ve ülkenin gelecek hükümetinde oynıyacakları rolleri belli olacaktır” dedi.

http://www.caferider.com.tr/putin-den-suriye-aciklamasi_h9000.html