08-04-2013 tarihinde eklendi
Suriye'yi yıkan terör şebekelerinde Almanlar da var


Yabancıların Suriye'deki krize bulaştıklarına yeni bir kanıt olarak Alman bir güvenlik yetkilisi; silahlı terör gruplarının saflarına katılmak için Suriye'ye yolculuk eden Almanların sayısında bir artışın olduğunu belirtti.

Almanya Anayasayı Koruma Federal Dairesi Başkanı Hans George Massen Alman Frankfurter Agheimainh Sonntag Zeitung Gazetesinin dün yayınladığı açıklamalarında; ellerindeki bilgilere göre Suriye'nin Almanya’daki cihatçılar için ana hedef haline geldiğini aktardı.

Alman güvenlik yetkilisi; Suriye'nin bu yıl cihatçıların ana hedefi haline geleceğine işaret etti.

Suriye'de onlarca Alman cihatçının bulunduğunu ifade eden yetkili daha fazla Almanların da Suriye'ye gitmelerinin beklendiğini söyledi. Alman yetkili bunların bir kısmının Mısır üzerinden Suriye'ye girdiklerini, bir kısmının da direk Almanya’dan Suriye'ye gittiklerini ekledi.

Öte yandan Alman gazete güvenlik yetkililerinden naklen; Suriye'de 500 ila 700 arasında Avrupalı İslami savaşçının bulunduğunu ifade ederken, bunların geneli radikal cihatçılardan oluşan Suriye'deki silahlıların yüzde onunu temsil ettiğini ekledi.

http://www.caferider.com.tr/suriye-yi-yikan-teror-sebekelerinde-almanlar-da-var_h9016.html