10-04-2013 tarihinde eklendi
Suudi'nin Bahreyn oyunu tutmadı
Bahreyn'de gösteriler sürüyor

 Bahreyn 14 Şubat hareketi sözcüsü, Suudi Arabistan'ın Bahreyn ülkesini kendi topraklarına ilhak etme komplosunun başarısız sonuçlandığını bildirdi.

Bahreyn 14 Şubat hareketi sözcüsü "Abd'ur Rauf eş-Şayeb" el-Alem televizyonuna verdiği demecinde, Arabistan'ın Bahreyn'i kendi toprağına ilhak komplosunun başarısız sonuçlandığını vurgulayarak, Bahreyn halkının, Bahreyn'in bağımsızlığı konusunda oldukça duyarlı olduğunu ve ülkenin Arabistan'a ilhakı meselesini kesinlikle kabul edemeyeceğini bildirdi.

Bahreyn el-Vifak hareketi danışma konseyi başkanı Cemil Kazim de el-Alem televizyonuna yaptığı açıklamada, Bahreyn'in en önemli sorununun, ülke idaresinin 40 yıldır Al-ı Halife tarafından zırla gasbedilmiş olması, halkın sindirilmesi, ülke idaresinde aşırı derecede fesat ve yolsuzlukların bulunması olduğunu hatırlatarak, hükümet ile muhalifler arasında uzlaşma görüşmelerinin başladığı günden şimdiye kadar bu konuda olumlu hiçbir gelişmenin sağlanamadığını söyledi.

Öte yandan haber kaynakları Bahreyn halkının yönetim karşı gösterilerinin, ve Formula-1 aleyhindeki eylemlerinin devam ettiğini ve halkın Al-ı Halife yönetiminin artık iktidardan el çekmesini istediğini bildirdiler.

http://www.caferider.com.tr/suudi-nin-bahreyn-oyunu-tutmadi_h9046.html