11-04-2013 tarihinde eklendi
K. Kore her an düğmeye basabilir


Kyodo Ajansı’nın Japonya Savunma Bakanlığı sözcüsünün açıklamasına dayandırarak bugün bildirdiğine göre, Kuzey Kore’nin kuzeydoğusundaki Wonsan şehrinin yakınında konuşlanan Kuzey Kore “Musudan” füzesi mobil ünitesi fırlatma konumuna getirildi.

Japon askeri birim sözcüsüne göre, bu bilgiye en son elde edilen uydu görüntüleri analizi sonucunda ulaşıldı. Uzmanlar diğer füze fırlatma ünitelerinin kamuflaj altında gizlenmiş olabileceğine dikkat çektiler.

Nisan ayı başında Kuzey Kore’nin orta menzilli “Musudan” balistik füzesini fırlatma denemesi yapabileceği yönünde varsayımlar ortaya atılmıştı. Bu füzenin uçuş menzilinin yaklaşık 3-4 bin kilometre olduğu düşünülüyor.

Öte yandan Kuzey Kore’nin en önemli gazetelerinden biri olan Rodong Sinmum’un yayınladığı makaleye göre, Pyongyang iki Kore ülkesinin barışsal bir şekilde birleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyor.
Makalede “Sadece kutsal ve adil bir savaş Amerika ve Güney Kore savaş lordlarının askeri ve siyasi provokasyonlarına son verebilir. Bu ise Kore yarımadasında uzun süreli bir barışın elde edilebilmesinin tek çaresidir ve ik Kore devletinin birleşmesini sağlar” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Kuzey Kore’nin Seul ile ilişkileri iyileştirmek ve Kuze Kore ile Güney Kore’nin birleşmesi için ellerinden gelen herşeyi yaptığı, ancak Pyongyang’ın da belli bir sabır sınırı olduğu vurgulandı.

http://www.caferider.com.tr/k--kore-her-an-dugmeye-basabilir_h9049.html