13-04-2013 tarihinde eklendi
Suriye çökerse Arap dünyası çöker


Lübnan Arap Hareketi Partisi Başkanı Şakir Bercavi; silah ve terörist militanların Lübnan’dan Suriye’ye kaçırılması fiilinin “Kendinden Uzaklaştırma Politikası” başlığı altında gerçekleştirildiğine işaret ederek Suriye Ordusunun, sınırdan sızan bu teröristlere karşı mücadele etmesinin meşru bir hak olduğunu ifade etti.

Suriye televizyonuna dün bir röportaj veren Bercavi; Lübnan devleti ve Lübnan’daki bütün siyasi güçlerin ülkenin kuzey bölgelerinde bulunan silahlı çetelere karşı tutum birliği sağlaması gerektiğini dile getirerek bu çetelere karşı mücadele edilmesi ve Suriye’ye karşı saldırılarında Lübnan’ı, bir merkez olarak kullanmalarının engellenmesi gerektiğini vurguladı.

El-Kaide terör örgütü ve ona bağlı el-Nusra Cephesine verilen görevin Suriye’yi yıkmak ve ordusunu dağıtmak olarak özetlenebileceğine değinen Bercavi; Batılı devletlerin ve kimi Arap sistemlerin Suriye’ye karşı vahşice saldırmalarının sebebinin; Suriye’nin Arap davalarıyla ilgili adil tutumundaki kararlılığı ve ısrarı olduğunu kaydetti.

Berceavi; dünyanın dört bir yanından Suriye halkını katletmek ve topraklarını tahrip etmek için gelen teröristleri destekleyen Batılı devletler ve Arap sistemlerin, ilerici İslam düşüncelerini yok ederek İslam dini ve Müslümanlar hakkında olumsuz bir tablo oluşturmaya çalıştıklarını beyan etti.

Suudi Arabistan ve Katar krallarının karar sahibi olmadığına dikkat çeken Bercavi; Suudi Arabistan ve Katar krallarının, efendilerinin emirlerini yerine getiren ve Arap halkını katlederek efendilerinin rızasını almaya çalışan birer kukladan ibaret olduklarını belirtti.

Bercavi; Katar Emiri ve Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın terör ve çete saldırıları aracılığıyla Suriye’yi ulusal ve direnişçi çizgisinden saptırmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye’nin düşmesinden sonra rahata ereceğini düşünenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğuna dikkat çeken Bercavi; Suriye’nin düşmesinin bütün Arap ümmetinin düşmesi anlamına geleceğini vurgulayarak bütün Arap halkalarına sorumluluklarını omuzlayıp Suriye halkının yanında yer alma çağrısında bulundu.

http://www.caferider.com.tr/suriye-cokerse-arap-dunyasi-coker_h9076.html