16-04-2013 tarihinde eklendi
Hz. Fatıma vefat yıldönümünde törenlerle anıldı


 Türkiye'de İstanbul başta olmak üzere, Iğdır, Kars, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa, Çorlu, Hatay ve diğer bir çok ilde matem töreni düzenlendi.Törenin İstanbul'daki adresi Halkalı Zeynebiye Camisi oldu.

Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (saa)'in birici kızı, Cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma'nın vefatı münasebetiyle Hakalı Zeynebiye Camii'nde   düzenlenen matem törenine, İran İslam Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Veli Asr Medresesi Genel Müdür Ayetullah Hamit Baqiri Bunabi de katıldı.  

Ayetullah Bunabi'nin kıldırdığı akşam namazının ardından konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz şunları söyledi: "Hz. Fatıma (sa)'ın vefatından dolayı cümlenize tesliyet arz ediyorum.İmamı Zaman (af)'ın başı sağolsun. Hz. Fatıma, ilk cennete girecek insandır, o zaman alem Fatıma'ya selam duracak ve Fatıma'nın eteğinden yalnızca Fatıma'yı, evladı Fatıma'yı ve zürriyesini sevenler tutabilecektir."dedi.



Özgündüz'ün konuşmasının ardından konuşan Ayetullah Bunabi, Zeynebiyelileri takdir ederek şunları söyledi: "Şia olmak Peygamber ve Ehlibeyt'inin matem günlerinde eza saklamak, viladet günlerinde bayram etmek değildir. Ehlibeyt'in ayak bastığı yoldan ve onların peşinden giden Şia'dır. Allah sizin izzetinizi arttırsın, Sizler, çocuklarınız, kızlarınız burada Ehlibeyt, Fatıma mektibinin nişanelerisiniz."

Peygamber (sav)'ın "Fatıma benim bedenimden parçadır, kim onu incitirse, beni incitir, kim beni incitirse Allah'ı incitir." hadisinin ardından Bunabi konuşmasına şu şekilde devam etti: "Allah Fatıma'nın gamlı yüreği hatırına kalplerimizi iman nuru ile ışıklandırsın, Allah Ehlibeyt hatırına bizleri kötü sıfatlardan uzak etsin ve onların yolunda bizleri sabit kılsın." diye konuştu.

Konuşmanın ardından mersiye okuyan Bunabi   Ehlibeyt aşıklarını göz yaşlarına boğdu. Matem töreni dualarla son buldu.

http://www.caferider.com.tr/hz--fatima-vefat-yildonumunde-torenlerle-anildi_h9104.html