18-04-2013 tarihinde eklendi
Suriye'de savaşmak ve Suriye'yi yıkmak için
Paralı asker toplama merkezleri

 Belçika polisi, ülkesinde, Suriye isyancı gruplarına takviye amacıyla açılan paralı asker alım merkezlerini yok ediyor. Paralı asker alımı, Belçika’nın yanı sıra Avrupa Birliği üyesi tüm ülkelerde gerçekleştiriliyor. Paralı askerlerin, Suriye’deki çatışmalarda deneyim kazandıktan sonra geri dönerek bizzat Avrupa ülkeleri için tehlike oluşturmaları olasılığı Avrupa’yı endişelendiriyor.

Belçika, vatandaşlarının Suriye’de silahlı muhalefet gruplarına yazılmasından endişeyi belirten ilk Avrupa ülkesi değil. İngiltere İçişleri Bakanlığı, Suriye’ye uçan kişileri daha sıkı bir denetim altına almaya başladı. Fransa ve diğer ülkelerin yönetimleri de durumu izlemeye çalışıyor.

Elbette, Avrupa polisi, vatandaşlarının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a zarar vereceği konusunda endişelenmiyor. Avrupalıları en çok korkutan, paralı askerlerin memleketlerine geri dönme perspektifi. Evlerine geri dönünce neler yapacak? Zira bu gençler, savaşmak dışında hiçbir şey öğrenmedi. Nitekim öğrenmek de istemedi.

Avrupa ülkeleri, daha önce, Libyalı isyancılara yardım etmek için Libya’ya askeri birlikler göndermişti. Şimdi de bu ülkeler, Suriyeli isyancılara maddi destek gösteriyor. Aynı zamanda da böyle bir politikanın negatif sonuçlarından kendilerini korumak için çabalıyorlar. Bu da aynı anda iki koltuğa oturmaya benzer.

http://www.caferider.com.tr/--suriye-de-savasmak-ve-suriye-yi-yikmak-icin--_h9119.html