20-04-2013 tarihinde eklendi
‘Çağdaş Meşk- Hat Sanatında Yeni Yaklaşımlar’


 Küçükçekmece Belediyesi Kutlu Doğum Haftası’nı fotoğrafın yanı sıra pek çok alanda çok yönlü çalışmalarıyla adından söz ettiren sanatçı Gültekin Çizgen’in ‘Çağdaş Meşk- Hat Sanatında Yeni Yaklaşımlar’ isimli sergisiyle taçlandırdı.



Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturulan ve hat sanatının çağdaş yorumlarla ele alındığı serginin açılışına sanatçı Gültekin Çizgen’in yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları, Gazeteci Yazar Beşir Ayvazoğlu, Türk İslam Sanatının öncü isimlerinden Mehmet Çebi ve çok sayıda sanatsever katıldı.



KUFİ, HAT VE İMGELERDEN OLUŞUYOR

Çizgen’in kufi, hat ve imgelerden oluşan sergisinin açılışında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, hat sanatının Türk- İslam kültüründeki önemine dikkat çektiği konuşmasında, ‘Değerli sanatçımız Gültekin Çizgen, hat sanatının derinliklerini bu sergide çağdaş bir yorum ve farklı bir versiyonla günümüze uyarlayarak düzenlemiştir. Geleneksel hat sanatının üzerinden yeni bir yorum getirmiştir. Böyle anlamlı bir haftada bu sergiye ev sahipliği yapmış olmaktan mutluyuz.’ diyerek, sanatçıya teşekkür etti.

KÜÇÜKÇEKMECE’YE TÜRK-İSLAM SANATLARI MERKEZİ GELİYOR

Yeniay, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde Geleneksel Türk İslam Sanatları Merkezi oluşturmayı plandıklarını da söyleyerek, ‘Küçükçekmecemiz artık kültürü  ve sanatı doya doya yaşamaktadır. Geleneksel sanatları gelecek nesillere aktarma konusunda yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Bu sanatı yeni nesillere taşımak istiyoruz. Bu manada İstanbul’da ki iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar duayenler var. Burada onların yetiştirdiği öğrenciler yer alsın istiyoruz.’ dedi.


ALTIN VE GÜMÜŞ YALDIZLI TABLOLAR YER ALIYOR

Sanatçı Gültekin Çizgen de  çağdaş hat sanatının sanat yaşamı boyunca kendisini sürekli meşgul eden bir konu olduğunu ifade ederek, ‘Babam ressam Abdullah Çizgen’in hatıralarını taşıyoruz. Biz emeklerken duvarlarda resim vardı. Bu kültüre ihanet etmedik, sürdürelim dedik. Hat sanatı ile ilgili olarak Mehmet Çebi’den destek aldım. Bana cesaret verdi. Bu sergimin diğer hat sergilerinden farkı yeni tekniklerin denenmesidir. Deriden, cama, altın ve gümüş yaldızlara birkaç boyutlu işleri bir arada görmek mümkün. Bu anlamda Başkan Yeniay ve ekibine teşekkür ederim.’ diye konuştu.

Gazeteci yazar Beşir Ayvazoğlu ise Çizgen’in sanatın dünyasında dolaşan bir gezgin olduğunu belirttiği konuşmasında, sanatçının her zaman yepyeni bir sanat ve kültür yolu açmanın peşinde sanat yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.  

Hat sanatının yepyeni bir boyutta ele alındığı altın, tuval, ayna, ahşap ve serigraf çalışmalarla dikkat çeken sergi, 30 Nisan’a dek SKSM’de sanatseverleri ağırlayacak.

http://www.caferider.com.tr/cagdas-mesk--hat-sanatinda-yeni-yaklasimlar_h9141.html