22-04-2013 tarihinde eklendi
Küçükçekmece Arena'da kutlu doğum


İstanbul’un gözde gösteri merkezlerinden olmaya hazırlanan Küçükçekmece Arena Kutlu Doğum Özel programıyla kapılarını araladı.



Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin 1442. yılında bir dizi etkinliğe imza atan Küçükçekmece Belediyesi, bir buçuk yılda tamamladığı Türkiye’nin en büyük sahnesine sahip Küçükçekmece Arena’da ‘Kutlu Doğum Özel Etkinliği’ne ev sahipliği yaptı. Programa Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, başkan yardımcıları, İlçe Müftüsü Cemalettin Bal ve binlerce vatandaş katıldı.



ARENA’DA MANEVİ ATMOSFER

Küçükçekmecelilerin adeta akın ettiği programda 10 bin kişinin katılımıyla Hz. Muhammed anıldı.

Şair Serdar Tuncer’in sunuculuğunda gerçekleştirilen programda İstoç Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Piyalepaşa Camii İmam Hatibi Hafız İshak Danış, Dünya Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Osman Ağa Camii İmam Hatibi Hafız Yaşar Çuhadar Kuran-ı Kerim tilavet etti. İzleyenlerin manevi bir atmosferle buluştuğu programda Serdar Tuncer’de naatlar seslendirdi.

‘ONU ANLAMALIYIZ’

Programdaki konuşmasına Salat-u Selam ile başlayan ilçe müftüsü Cemalettin Bal, Küçükçekmece’ye dev gösteri merkezi Arena’yı kazandırdığı için Başkan Yeniay’a teşekkür etti. Bal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nda insanlık onurunu ana tema olarak seçtiğini ifade ettiği konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in yaşam biçimine dikkat çekti. Hz. Muhammed’in insanlığın namusunu, onurunu, sevgisini yücelttiğini ifade eden Bal, ‘ O, çocukların onurunu koruyan, ana rahmindeki cenini de toprak altındaki insanı da sayan bir nebiydi. Bizler de ona yönelmek zorundayız. Artık onu anmak, yerini anlamaya bırakmalıdır.’ diye konuştu.

‘ARENA’YA RESMİ AÇILIŞ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE’

Katılımcıların Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik eden Başkan Yeniay ise, ‘Küçükçekmece Arena’nın kapılarını böyle anlamlı bir programla açtığımız için mutluyuz. Burada farklı bir güzelliği yaşıyoruz. Rabbim hepimize Yüce Nebi’nin yaşam felsefesine göre bir hayat nasip etsin.’ diyerek, Küçükçekmece Arena’nın resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağına dikkat çekti.

Aziz Yeniay 28 Nisan tarihinde ise sevgili peygamberimizin kızı Hz. Fatıma annemizin doğum gününü de yine bu salonda kutlayacağız. Bu iki güzel günü burada kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diye konuştu.

‘İNSAN ONURUNU ÖNEMSERDİ’

‘İnsan onurunu anlatmak çok önemlidir. Peygamber Efendimiz hangi kavimden olursa olsun, sadece inananlara değil, inanmayanlara ve düşmanlarına da saygı gösterirdi.’ sözleriyle Efendimizin insan onuruna verdiği öneme vurgu yapan Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, programda emeği geçen Başkan Yeniay’a ve ekibine teşekkür etti.

Programın devamında sahne alan tasavvuf müziğinin güçlü sesi Ertuğrul Erkişi de okuduğu ilahilerle katılımcıları mest ederek, müzik ziyafeti sundu. Etkinliğin sonunda protokol üyeleri günün anısına konuklara çiçek verdi.

http://www.caferider.com.tr/kucukcekmece-arena-da-kutlu-dogum-_h9152.html