27-04-2013 tarihinde eklendi
ABD'nin Türkiye Planı


Yurt gazetesi Washington temsilcisi Yılmaz Polat, CIA'nın 1948 yılındaki Kürt Azınlık Sorunu başlıklı 17 sayfalık bir raporuna ulaştı.

Raporda, “Türkiye'nin Güneydoğusu İran'ın kuzeybatısı, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyini” kapsayan “Kürdistan” başlıklı bir harita da yer alıyor.

Türkiye'de 1945 sayımında nüfusun 18 milyon 871 bin 203 olduğu belirtiliyor, Kürt nüfusu bir buçuk milyon olarak gösteriliyor.

İşte Polat'ın CIA ve Kürdistan başlıklı o yazısı...

Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü CIA'nın 1948 yılına ait Kürt Azınlık Sorunu başlıklı 17 sayfalık bir raporu var.

Raporun, Beyaz Saray, Dışişleri, Pentagon, tüm kuvvet komutanlıkları ve Enerji Bakanlığı'nın istihbarat birimlerine gönderildiği belirtiliyor..

Raporun bir süre önce gizlilik derecesi kaldırıldı.

CIA'nın 65 yıl önce bölgedeki Kürt sorununa bakışı konusunda önemli bilgiler var. Bugünkü gelişmeler konusunda fikir vermesi açısından önemli.

Raporda, Türkiye'nin Güneydoğusu İran'ın kuzeybatısı, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyini kapsayan Kürdistan başlıklı bir harita da yer alıyor.

Bölgenin tarihi anlatılırken yaklaşık 150 bin metrekarelik toprak parçasında hiçbir zaman bağımsız bir devlet olmadığına değinilen raporda, toplam yaklaşık 3 milyon Kürt'ün yaşadığı bölgeler birleştirilerek devletmiş gibi harita halinde sunulmuş.

Türkiye'nin Sovyetler Birliği sınırından Kars, Erzurum, Erzincan, Malatya, Maraş ve Gaziantep'ten Suriye sınırına kadar, Kürdistan toprağı olarak işaretlenmiş.

Türkiye'de 1945 sayımında nüfusun 18 milyon 871 bin 203 olduğu belirtiliyor, Kürt nüfusu bir buçuk milyon olarak gösteriliyor.

Irak'ta 500 bin, İran'da 600 bin, Suriye ve büyük çoğunluğu Lübnan'da olmak üzere toplam 200 bin ve Sovyetler Birliği'nde de 50 bin Kürt vatandaşının yaşadığı anlatılıyor.

http://www.caferider.com.tr/abd-nin-turkiye-plani_h9199.html