29-04-2013 tarihinde eklendi
Hz. Fatıma (as)’ya doğum gününde sevgi seli
Hz. Fatıma aşkında buluştular

Alemlere rahmet Hz. Peygamber (saa)’in sevili kızı, cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma binlerce kişinin katılımıyla coşkulu bir törenle anıldı.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen Hz. Fatıma’nın doğmu ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü programı Halkalı’da bulanan Türkiye’nin en büyük Arena’sında yapıldı.

28 Nisan Pazar günü düzenlenen anma ve kutlama törenine: Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İstanbul Milletvekilimiz Ali Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer, Irak İstanbul Konsolosu, Dünya Ehlibeyt Kurultayı Genel Sekreter Müşaviri ve Tahran Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Tuğba Kirmani, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut ve alimlerimiz, Caferider başkanı Av.Sinan Kılıç, Zeynebiye Derneği Başkanı Mir İzzet Akçay, ATA-DER Başkanı Suca Kaçan, İFA Spor Kulübü Başkanı Ali Şahintekin, Almanya İmam Ali Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Mücahidi, Alulbeyt Türkiye temsilcisi Ş. Rahmi Onurşan, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve binlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cabir alimlerinden H. Ş. Ehad Talan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.



Törenin açılış konuşmasını yapan Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam bu görkemli törene katkıda bulunanlara ve bu güzel mekânı bölgemize kazandıran başka Türkiye Caferileri Lideri olmak üzere Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
 Atam'ın konuşmasının ardından Zehra Ana Derneği'ni anlatan tanıtım filmi katılımcıları duygulandırdı.



Törende katılımcıların sevgi gösterileri eşliğinde kürsüye çıkan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,  Hz. Fatıma’nın faziletleri hakkında İslam kaynaklarından örnekler verdi. Özgündüz törenin yapıldığı alanı korumak için gösterilen gayretli çabalara değinerek bu alanı yanlış amaçlar için kullanmaya çalışanlara karşı verilen mücadelenin ne kadar haklı ve yerinde bir mücadele olduğunun görüldüğünü ifade ederek, Küçükçekmece belediyesinin öz kaynaklarını kullanarak tamamladığı bu projeden dolayı Belediye başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür etti.   



Özgündüz'ün ardından konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Hz. Peygamberin kızı, Cennet kadınlarının en üstünü, cennet gençlerinin efendileri olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in anneleri Hz. Fatıma’nın doğumu ve Dünya Müslüman kadınlar gününü kutlayarak, Hz. Fatıma’nın örnek alınması gereken büyük bir şahsiyet olduğunu söyledi.


Zehra Ana Çocuk Korosu'nun sunumunun ardından İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer de bir selamlama konuşması yaptı.

Murtazaifer'in ardından İstanbul Milletvekilimiz Ali Özgündüz, katılımcıları selamlayarak Ehlibeyt'i doğru anlamanın önemine vurgu yaptı.
Programda “Hz. Fatıma size ne anlam ifade ediyor” sorusuna, yanıt veren CEM Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı H. Ş. Hasan Karabulut, İSAM Başkanı M. Akif Aydın, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Mevlevi Dedesi Hasan Çıkar, Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Dr. Resul Abdullahi, Doç. Dr. Gülgün Uyar, Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, Gazetci Ayşe Böhürler, Av. Mehmet Kemal Aydın, CEM Vakfı Kadın Kolları Başkanı Gülay Odabaş, Cem Vakfı basın yayın ve halkla ilişkiler bölümü sorumlusu Dilek Karagöz’ün anlatımları izletildi.   

Programa İran’dan katılan Dünya Ehlibeyt Kurultayı Genel Sekreter Müşaviri ve Tahran Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Tuğba Kirmani, İran milletinin ve liderinin sıcak selamlarını ileterek bu izzetli programa katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek Hz. Fatımay’ı neden örnek almamız gerektiği sorusuna yanıt verdi. Kirmani'nin sevgi dolu konuşması büyük takdir topladı.   

Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir’nin Hz. Fatıma’yı anlatan gösterisi büyük ilgi gördü. Program yapılan skeçlerin ardından sona erdi.
Programa, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş ve belediye başkanları da mesaj gönderdiler.

http://www.caferider.com.tr/hz--fatima-asya-dogum-gununde-sevgi-seli_h9200.html