02-05-2013 tarihinde eklendi
Zehra Ana Derneği Afgan yetimlerini sevindirdi
Afgan halkından teşükkür

Yıllardır savaş, işgal, katliamlar ve Taliban zulmünden bıkan Afgan halkı bi yanda da ağır yoksullukla yaşama tutunmaya çalışıyor. Afgan halkı yardım kuruluşlarıyla nefes almaya çalışıyor. Bu kuruluşların önde gelenlerinden Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu'ndan Dr. Syed Ishaq, nisan ayında İngiltere'den İstanbul'a gelerek, başta Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz olmak üzere Ehlibeyt alimleri ve Zehra Ana Derneği yöneticileriyle görüşmüştü.

Görüşmelerde Afganistan'daki koşullar hakkında Ehlibeyt dostlarını bilgilendiren Ishaq, kurumun yoksulluğu gidermeye yönelik faaliyetlerini anlatmıştı. Katkılarını kurum görevlisine sunan Zehra Ana Derneği, Afganistan Yoksullukla Mücadele Kurumu ile ortak çalışma kararı almıştı.

Görüşmelerin ardından Afganistan'a giden Dr. Syed Ishaq, Türkiye temasları hakkında Afganistan ulemasını bilgilendirme ve katkıda bulunanlara şükran programı düzenledi.

Anlaşma gereği Afgan yetimlerine yardımlada bulunan Zehra Ana derneğinin çabaları Afganistan'da büyük memnuniyet yarattı. Seyid İshag yardımların yerine ulaştığını belgeleyen resmi kayıtları, fotoğraf ve video görüntüleriyle birlikte önce Zehra Ana derneğine teslim etti ardından H. Hamit Turan'la bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi ve teşekkürlerini bildirdi. 

http://www.caferider.com.tr/zehra-ana-dernegi-afgan-yetimlerini-sevindirdi_h9233.html