06-05-2013 tarihinde eklendi
Tuzluca'da Hz. Fatıma (as)'nın doğum günü kutlaması


 Iğdır Tuzluca'da Ali Aba Derneği Tuzluca 100. Yıl Lisesi'nde Hz. Fatıma (as)'ın doğum günü münasebetiyle  anma ve kutlama programı düzenledi.



H.Ş. Ahmet Alçiçek'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Ş. Hamza Duvahan'ın konuşmasıyla devam etti. Bütün kadınların anneler gününü kutlayan Duvahan, Hz. Fatıma (sa)'nın hürmetine kız çocuklarının diri diri gömülmekten ve çıkarcıların aleti olmaktan kurtarıldığını söyledi. Ayrıca Hz. Fatıma (sa)'nın, Peygamber Efendimizin yanındaki tutum ve davranışlarıyla kadınlara da yol göstericiliği yapmıştır dedi.



Duvahan'ın ardından kürsüye davet edilen Mir Haşim Erdoğan, Kuran-ı Kerim'de Peygamber Efendimizin kendi nefsinden konuşmadığını ve söylediği herşeyin vahye dayandığının belirtildiğine vurgu yaparak; "Peygamberimiz, "Kızım Fatıma bedenimden bir parçadır, O'nu inciten beni, beni inciten Allah'ı incitmiş olur." hadisinin de vahiye dayalı bir söz olduğunu, buna dayanarak Fatıma'yı sevmenin farz olduğunu söyledi.



Daha sonra Hz. Fatıma (sa) ile ilgili yapılan yarışmaya katılanlardan ilk üçe girenlere hediyeleri takdim edildi ve yarışmaya giren tüm yarışmacılara da hediyeler verildi.

Programda 8 yaşındaki Zehra Türkan'ın okuduğu Hz. Fatıma (sa) şiiri de salonda duygu dolu anlar yaşattı.

http://www.caferider.com.tr/tuzluca-da-hz--fatima-as-nin-dogum-gunu-kutlamasi_h9271.html