06-05-2013 tarihinde eklendi
Berlin'de Hz. Fatıma (as)'nın doğum günü kutlandı


  Hz. Fatıma’nın doğum günü Berlin’de Kutlandı. Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. İmam Cafer Sadık Camisi imamı H. Ş. Kerim Uçar  bir konuşma yaptı.

 Uçar, Hz Fatıma’nın şahsiyeti ve faziletleri ve İslam tarihine damgasını vurmuş tarihi mücadeleleri hakkında bilgi verdi.

Hz. Fatıma hakkında birçok ayet indiğini belirten Uçar hoca, Kerver süresi, İnsan süresi, tathir ayeti, mubahele ayetini bu kabil ayet ve sürelerden olduğunu belirtti.

“Ehlibetyin faziletleri özellikle de Hz. Fatıma’nın faziletleri hakkında, Sevgili Peygamberimizden nakledilen  sayısız rivayetler vardır. Fakat ben sadece birkaç tanesini size nakledeceğim” diyen İmam Cafer Sadık Camii İmamı, Hz. Fatıma’nı faziletlerini içeren rivayetler nakletti.

Hz Fatıma’nın tüm dünya kadınlarına, özellikle de günümüzün ailesine örnek olduğunu söyleyen Uçar hoca, Hz. Fatıma’nın örnek bir anne, örnek bir eş, örnek bir evlat ve batıla karşı mücadelede örnek bir insan olduğunu belirtti.



Daha sonra İmam Cafer Sadık camii dernek başkanı Hacı Hasan Babur kürsüye gelerek şiirler ve methiyeleriyle  katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programın ilerleyen dakikalarında İmam Cafer Sadık Camii çocuk korosu, şiir ve ilahileriyle salonu coşturdular.



Programın sonunda günün anısına tüm hanımlara gül taktim edildi ve cemaatin en yaşlın annesi olan Hacı Suna Ünlü annemize, tüm örnek anneler adın plaket takdim edildi.

http://www.caferider.com.tr/berlin-de-hz--fatima-as-nin-dogum-gunu-kutlandi_h9272.html