07-05-2013 tarihinde eklendi
Mavi Marmara tazminatında mutabakat
İsrail: Kalan ayrıntılar kısa sürede çözülecek


İsrail ve Türkiye, Mavi Marmara saldırısı için tazminatla ilgili olarak taslak bir anlaşma metni üzerinde mutabakata vardı.



Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak iki ülke arasında yürütülen tazminat görüşmelerinin ikincisinin ardından açıklama yapan İsrail hükümeti basın dairesi, tarafların, kalan ayrıntıları da kısa bir sürede sonuçlandırmayı umduğunu belirtti.

Açıklamada, “Müzakere grupları bir taslak anlaşma metni hazırladı. Bununla birlikte, henüz açıklığa kavuşturulması gereken bazı hususlar bulunuyor. Taraflar, gelecek günlerde bu hususları da açıklığa kavuşturmak suretiyle nihai bir mutabakata varmayı hedefliyor.” ifadeleri yer aldı.

Tazminat konusu, 2010 yılında İsrail ablukasındaki Gazze’ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemi ile birlikte yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail Ordusunun asker çıkarması sonucu 9 Türkiye vatandaşının öldürülmesi ardından iki ülke arasında askıya alınan ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye tarafından öne sürülen başlıca koşullardan biriydi.

http://www.caferider.com.tr/mavi-marmara-tazminatinda-mutabakat_h9275.html