08-05-2013 tarihinde eklendi
Çiçek: "Barış için cenge hazırlıklı olmalıyız"


 11. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın (İDEF) açılışı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasında bölgede yaşanan istikrarsızlık ve Suriye olaylarına dikkat çeken Çiçek, “Anadolu’nun bir tabiriyle, ‘eğer sulh ve barış istiyorsak, cenge hazır olmak’ gerekmektedir.” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın sorumluluğunda bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve kuvvet komutanlarının katıldığı törenle açıldı. Çiçek, açılış konuşmasında “Eğer sulh ve barış istiyorsak, cenge hazır olunmalı.” dedi. Bakan Yılmaz ise savunma sanayiine 2012 yılında 1,28 milyar dolar bütçe ayrıldığını vurguladı.

 Çiçek, Osmanlı döneminde yaşadığımız coğrafyada 200’den fazla savaş yaşamışız. Bu da her 3 senede bir halk olarak savaşı yaşadığımızı gösteriyor. Tüm dünyayı ilgilendiren istikrarsız bir bölge, biz varlığımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu nedenle barış herkes için önemli fakat bizim için daha fazla öneme sahiptir. Anadolu’daki bir tabire göre, ‘eğer istiyorsan sulh ve barışı, cenge hazır olmak gerekmektedir’. Caydırıcı bir güç olmak için yüksek teknolojiye sahip bir Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sahip olmak gerekmektedir.” diye konuştu. Fuarda en dikkat çekenler arasında ATAK isimli Türk helikopteri, insansız hava aracı (İHA), Aselsan’ın askerî araçları, TÜBİTAK’ın yaptığı Göktürk 2 uydusu ve füzeler yer aldı.

http://www.caferider.com.tr/cicek---baris-icin-cenge-hazirlikli-olmaliyiz-_h9284.html