17-05-2013 tarihinde eklendi
Suriye’ye savunma silahları ve hava savunma sistemleri gönderdik


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov batılı basın-yayın organlarının Suriye’ye Rus yapımı silahların sevk edildiği konusunu neden skandal hale getirdiklerini anlamıyor. Cuma günü Soçi’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya’nın Suriye’ye silah teslimatı yaptığını gizlemediğini ve bu teslimatların daha önce yapılmış kontratlara uygun olarak yapıldığını belirtti. Bu sırada taraflar herhangi uluslararası bir anlaşmayı da ihlal etmiş değiller. Lavrov Rusya’nın Suriye’ye ‘her şeyden önce savunma silahları ve hava savunma sistemleri gönderdiğini’ ifade etti.

Bakan sözlerini şöyle bitirdi: “Bu, bölgede güç dengesinin bozulmasına neden olmuyor, muhalefet ile yapılan savaşta herhangi bir avantaj sağlamıyor.”

New-York Times, adını açıklamadığı Amerikalı devlet çalışanlarına atıfta bulunarak Rusya’nın Suriye’ye gemilere karşı kullanılan seyir sistemleri geliştirilmiş ‘Yahont’ füzeleri verdiğini yazmıştı. Bu füzeler, Amerikan uzmanlarının görüşüne göre muhtemel bir deniz ambargosu sırasında batılı ülkelerin gemilerine karşı etkili bir şekilde kullanılabilir.

http://www.caferider.com.tr/suriyeye--savunma-silahlari-ve-hava-savunma-sistemleri-gonderdik--_h9366.html