20-05-2013 tarihinde eklendi
İsyancılar kimyasal silahı Türkiye’den aldı


  Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zoubi, muhalefetin kimyasal silah kullandığı konusunda ellerinde çok sayıda delillerin olduğunu söyledi.

Rus televizyon kanalına demeç veren Suriyeli bakan, dün BBC televizyonunda yayınlanan ve tanımlanamayan bir helikopterin teneke attıktan sonra düşen yerde dumanların yükseldiğini gösteren bir video kaydına değindi. Söz konusu kayıttan kutuda kimyasalın olup olmadığının ve kimin attığının anlaşılmadığını belirten El Zoubi, “Suriye ordusunun Sarakib kentinde kimyasal silah kullandığına dair bu tuhaf görüntüler dışında hiçbir kanıt yok. Orada bir kadının öldüğünü söylüyorlar, ancak helikopterden gerçekten de zehirli maddeler dolu teneke atıldıysa ölü sayısının binleri bulması gerekiyordu.” dedi.

Hükümet askerlerinin militanlardan farklı olarak asla kimyasal silah kullanmadığını belirten El Zoubi, Halep kentinde muhalefetin kullandığı kimyasal silah sonucu çok sayıda kişinin öldüğünü anımsattı. Suriye Enformasyon Bakanı, “Elde ettiğimiz bilgiye göre militanların Halep’te kullandığı kimyasal silah Türkiye’den getirildi. Al Nusra Cephesi teröristlerin kimyasal silahı Türkiye’den aldığına dair kanıtlarımız var.” şeklinde konuştu.

http://www.caferider.com.tr/-isyancilar-kimyasal-silahi-turkiyeden-aldi_h9374.html