21-05-2013 tarihinde eklendi
Dugin'den Türkiye'ye Suriye mesajı


 Rusya Avrasya Hareketi Başkanı Aleksander Dugin, Türkiye´nin Katar ve Suudi Arabistan´ın seviyesine inerek Suriye´ye karşı ortak cephede yer almasının Türk dış politikasının en büyük hatası olduğunu söyledi. Kürt sorununun derinleştiğini de kaydeden Dugin, "Çok yakında Türkiye´de ülkede durumun daha da gerginleşeceğini tahmin ediyorum" dedi.

     Dugin şunları ifade etti:

     "Suriye, yeni bir dünya savaşının çıkmasına sebep olabilir. Batı ile Avrasyacı devletler karşı karşıya gelmiş durumda ve kimse geri adım atmak niyetinde değil. Türkiye´nin bu sorunda terörizmi destekleyen Batı´dan yana politika izlemesi tarihindeki en büyük hata. ABD´nin yeni Ortadoğu haritasında Türkiye´ye bir pay bırakılmamış. Tam tersi Türkiye´nin topraklarında büyük Kürdistan´a ve Ermenistan´a yer verilmiş. Türk dış politikasının yanlış müttefik seçmesi Türkiye´nin bir ülke olarak dünya haritasından silinmesine yol açacak."

     Rus jeopolitik uzmanı Dugin, İHA´ya yaptığı açıklamada, Türkiye´nin Atlantik eksenli Batı ittifakının çıkarlarını savunduğunu belirterek, bu yaklaşımın Türkiye´nin apaçık zararından başka bir sonuç doğurmayacağını belirtti.

http://www.caferider.com.tr/dugin-den-turkiye-ye-suriye-mesaji_h9395.html