01-06-2013 tarihinde eklendi
Çin-Arap İşbirliği Forumu


 Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Çin-Arap Birliği İşbirliği Forumu 10. Liderler Toplantısı'nın forumun inşasını güçlendirme, Çin-Arap Birliği stratejik işbirliği ilişkilerini ilerletme ve her alandaki işbirliğini geliştirmede büyük önem taşıdığını söyledi.

Sözcü Hong Lei, bugün (31 Mayıs) Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, 29-30 Mayıs günleri arasında düzenlenen Çin-Arap Birliği İşbirliği Forumu 10. Liderler Toplantısı'na 21 Arap ülkesinin Dışişleri Bakanlığı ile Arap Birliği Sekreterliği temsilcileri, Arap Birliği heyet başkanı ve Arap ülkelerinin Çin'deki büyükelçilerinin katıldığını ifade etti.

Sözcü Hong Lei, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin toplantıya katılan Arap ülkeleri temsilcileri ve Arap Birliği heyet başkanıyla bir araya geldiğini ve Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun'un açılış törenine katılarak bir konuşma yaptığını kaydetti.

Toplantıda Çin-Arap Birliği İşbirliği Forumu'nun 5. Bakanlar Toplantısı'ndan bu yana yapılan çalışmaların değerlendirildiğini kaydeden Hong Lei, "2012-2014 Yılı Hareket Uygulama Planı" ile ilgili atılacak adımların belirlendiğini söyledi. Hong Lei, ayrıca toplantıda tarafları ilgilendiren sıcak sorunların siyasi yoldan ele alındığını ve Sonuç Belgesi'nin de onaylandığını kaydetti.

http://www.caferider.com.tr/-cin-arap-isbirligi-forumu-_h9473.html