03-06-2013 tarihinde eklendi
Irak'tan İran ve Suriye mesajı
Hava sahamızı komşularımıza yönelik kullandırmayız

  BAĞDAT – Irak, Suriye'ye herhangi bir saldırı için hava sahasının kullanılmasına izin vermeyeceğini belirterek, İsrail’in İran’ı vurması halinde hava sahasına herhangi bir ihlale yönelik cevap vereceği uyarısında bulundu.

Irak Başbakanı Yardımcısı Hüseyin Şehristani AFP ajansına verdiği demeçte, Irak’ın Suriye’nin vurulması için hava sahasının kullanılmasına izin vermeyeceğini, Suriye’ye herhangi bir taraftan silah taşımada hava sahası ve topraklarının kullanılmasına müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti.

Şehristani, bu konuda Amerikalılardan da Irak hava sahası ve topraklarının bu uğurda kullanılmaması talebinin geldiğine işaret etti.

İsrail’in İran’a Irak hava sahası kanalıyla saldırı yapmasına yönelik ise Şehristani, İsrail’in Irak hava sahasını kullanması halinde sonuçlarına katlanacağını ve bu konuda İsrail’ BM yoluyla uyarılarda bulunulduğunu ifade etti.

Irak’ın nasıl cevap vereceği ile ilgili bir soruya cevaben Şehristani, Irak’ın tepkisini İsrail’e dikkate almaması için ortaya çıkarmayacağını vurguladı.

Irak Başbakan Yardımcısı, Amerika’nın da Irak’ın komşularının vurulması için hava sahası veya egemenliğinin ihlal edilmesine izin vermeyeceğini kendilerine belirttiğini söyledi.

http://www.caferider.com.tr/irak-tan-iran-ve-suriye-mesaji_h9489.html