05-06-2013 tarihinde eklendi
Halkın %91.1'i Taksim Gezi Parkı'ndaydı


CNN Türk televizyon kanalının bugün yayınladığı kamuoyu yoklaması raporuna göre, Türklerin büyük bir kısmı hükümetin otoriter metodlarla yönetimini ve demokratik hakların ihlalini protesto için şehir sokaklarına döküldü.

Şu anda endişeli tüm Türk vatandaşlarını “Sizi sokağa çıkıp şehir sokaklarında protesto gösterisi yapmaya ne itti?” sorusunun cevabı ilgilendiriyor. %91.1 oranındaki ankete katılan kişiler bunu demokratik hakların çiğnenmesi olarak nitelendirdiler. %56.2’lik kısım ise toplu eylemlere neden olarak İstanbul’un merkezindeki parkta bulunan ağaçların kesilmesini gösterdiler.

Öte yandan, İstanbul’un Taksim meydanını saran Gezi Parkı çevresindeki protesto gösterilerine katılan 3 bin kişi üzerinde online şeklinde bir anket araştırması yapıldı. Araştırma sonucuna göre, %92.4 oranındaki Türkler devletin otoriter metodlarına karşı öfke duyduklarını belirttiler.

Yaklaşık %80’lik kısım ise, sert bir şekilde hükümet ve muhalafetin karşı karşıya geldiği böyle bir ortamda ülkede sık sık meydana gelen askerlerin müdahalesine ve askeri darbeye karşı çıkıyorlar.
       

http://www.caferider.com.tr/halkin-91-1-i-taksim-gezi-parki-ndaydi_h9503.html