06-06-2013 tarihinde eklendi
Hamas'ın akseri kanadından Katar resti


Gazze'deki İzzeddin el-Kassam Tıugayları içerisinde ağırlığı olan üst düzey komutanlar, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Kardavi'nin, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'in de hazır bulunduğu Cuma hutbesinde, Hizbullah ve İran'la ilgili suçlamaların kabul edilemez olduğunu söylediler.



Hamas'ın Siyasi Bürosu'na bir mektup gönderen İzzeddin el-Kassam Tugayları, Lübnan İslami Direnişi Hizbullah'la ittifakını koruma kararını açıkladı. Mektupta, Halid Meşal'in Katar'la olan ittifakına işaretle, Kudüs'ün parayla kurtarılmayacağını belirten İzzeddin el-Kassam Tugayları, İran'ın Filistin direnişini silahla desteklemesine işaretle "Kudüs, silah gücüyle kurtarılır" dedi.

Haberin devamında el-Kuds el-Arabi, Hamas'ın önde gelen liderlerinden Mahmud Zahar ve Gazze'deki bazı liderlerin, İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndaki bu iradeyi desteklediğini vurguladı.

el-Kuds el-Arabinin görüşlerine başvurduğu aynı kaynaklar, İzzeddin el-Kassam Tugayı Komutanıu Mervan İsa'nın da aralarında bulunduğu bir Hamas heyetinin, İran'la olan yıllara dayalı ittifakını koruma ve güçlendirmek için Tahran'da bulunduğunu bildirdi.

Hamas'ın Siyasi Bürosu'na Pazartesi günü ulaştırılan mektupta İzzeddin el-Kassam Tugayları, direnişin Katar'la İran arasında tercihe zorlanmaması istenirken, zorlama halinde direnişin tercihinin İran'dan yana olacağı ifade edildi.

Mektupta İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın özellikle de son savaşta İsrail'in iç noktalarına füze fırlatılmasının, Katar'la değil İran ve Hizbullah'la ittifakın sonucu olduğu vurgulandı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları, İran'la olan ittifakın Katar'dan gelecek mali desteğin sona ermesine yol açsa da devam etmesi gerektiğini belirtti.

http://www.caferider.com.tr/hamas-in-akseri-kanadindan-katar-resti_h9513.html