12-06-2013 tarihinde eklendi
Maliki'nin Erbil ziyareti
Bakanlar kurulu toplantısı Erbilde yapıldı

Irak Başbakanı Nuri el Maliki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. Toplantıda başbakan yardımcıları Hüseyin El Şehristani ve Roz Nuri Şavez de hazır bulundu. Maliki daha sonra Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ile bir araya gelerek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda Bağdat ile Erbil arasında askıda kalan konular masaya yatırıldı.

Başbakan Maliki ve Mesut Barzani daha sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyerek kameralar karşısına geçti. Maliki basın toplantısında yaptığı konuşmada

Bakanlar Kurulu toplantısının Erbil'de yapılmasının sorunların çözümü yolunda atılan önemli bir adım olduğunu söyledi. Maliki, Barzani ile yaptığı görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmelerin de ele alındığını belirtti.

Mesut Barzani ise yaptığı konuşmada Başkent Bağdat'ı ziyaret etmeye hazır olduğunu kaydetti. Barzani, Bağdat ile Erbil arasında askıda kalan konuların çözümü için karşılıklı ziyaretleri gerçekleşebileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilciliği ve Amerika Birleşik Devletleri Başbakan Nuri El Maliki'nin Erbil'e gerçekleştirdiği ziyareti memnuniyetle karşıladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler, Maliki'nin Erbil'i ziyaret etmesi, burada Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ile bir araya gelmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kobler, gerçekleşen bu ziyaretin doğru yönde atılan bir adım olduğunu ve siyasi hayata olumlu bir şekilde yansıması gerektiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağdat Büyükelçiliği de Maliki'nin Erbil ziyaretini olumlu karşıladı. Bakanlar Kurulu toplantısının Erbil'de gerçekleşmesinin ve Maliki'nin Barzani ile bir araya gelmesini memnuniyetle karşılandığının belirtildiği açıklamada, bu gelişmenin Iraklılar'ın anayasa kapsamında ülkelerini güçlendirmek istediğinin bir göstergesi olduğu kaydedildi.

http://www.caferider.com.tr/maliki-nin-erbil-ziyareti_h9564.html