18-06-2013 tarihinde eklendi
Uluslararası "Şehadet Baharı Kültür Şenliği" sona erdi.
Şölene 50 ülke katıldı

Irak'ın Kerbela kentinde geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası "Şehadet Baharı Kültür Şenliği sona erdi.


Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen şenliğe 50 Ülkeden ilim adamları, akademisyen, edip ve şairler katıldı. Kerbela Alemdar Abbas Türbesi konferans salonunda düzenlenen şenlik Kur'anı kerim okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan Alemdar Abbas türbesi cuma imamı Seyyid Ahmedi Safi, törene katılanlara teşekkür ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Safi, hizmetlerin kültürel boyutuna dikkat çekerek milyonlarca ziyaretçiye cevap verebilecek seviyeye gelmesi için, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi. Seyyid Safi, yapılan hizmetler arasında matbaa ve medya çalışmalarının da büyük önem taşıdığını, bu alanda da büyük çalışmaların yürütüldüğünü söyleyerek yapılan yeni tesisler hakında bilgi verdi.

Törene myanvar, Türkiye, Filipin, Malezya, Mısır, Gana, Fas, Tunus, Azerbaycan Avrupa ve Asya ülkelerinden katılımcılar iştirak etti.

 

Türkiye'den Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı H. Hamit Turan ,genel sekreter H. Musa Ayaztekin ve Cabir üyesi H.Şirali Bayat katıldı. Hamit Turan törene katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, Hz. İmam Hüseyin'in insanlık için, barış içinde birlikte yaşama kültüründe birleştirici özelliğine sahip olduğunu, hangi dinden, ırktan, mezhepten ve düşünceden olursa olsun, herkesin ondan alacağı çok büyük dersler olduğunu söyledi. Turan,panelde yapılan konuşmalarda siyaset ve kurum reklamından öte sadece İmam Hüseyin için bir araya gelindiğini, gayri müslimlerin düşünür ve devlet adamlarının İmam Hüseyin için neler dediklerine de dikkat çekildiğini söyledi.   



 Beş gün süren panelde yapılan konuşmalarda Hz. İmam Hüseyin (as)'ın İnsanlığın ortak değeri olduğuna vurgu yapılarak İmam Hüseyin'in üstün bir örnek ve güzel bir davet olduğunu ifade edildi.


Şenlik kapsamında resim yarışmaları, Hat sanatı sergisi, kültürel mekanlar ve sosyal tesislerin gezilmesiyle son buldu.

http://www.caferider.com.tr/uluslararasi--sehadet-bahari-kultur-senligi--sona-erdi-_h9615.html