28-06-2013 tarihinde eklendi
Vahşete doymadılar evleri muhasaraya aldılar
Şehit Hasan Şehate'nin ailesini muhasaraya aldılar

Mısırda 4 Şii'nin aşırı tekfirci Selefi gruplar tarafından linç edilerek şehid edilmesinin ardından, Vahhabi Selefiler şimdi de şehid ailelerinin evlerini muhasara altına alıp dışarı çıkmalarına mani oluyorlar.

 Mısırda 4 Şiinin aşırı Selefi gruplar tarafından linç edilerek şehid edilmesinin ardından, Vahhabi- Selefiler şimdi de şehid ailelerinin evlerini muhasara altına alıp dışarı çıkmalarına mani oluyorlar.
 
Shia News Haber Ajansı  bugün Mısır'da yayınlanan gazetelerin, Şehid Hasan Şehate  ve Gızze bölgesinde bulunan bazı Şii ailelerin evlerinin bu ülkenin Selefi grupları tarafından muhasara altına alınıp insanların evlerine hapsedildiğini aktardı. Ayrıca bu gazeteler Mısır polisini de bu teröristlerle işbirliği yapmakla suçlayıp önümüzdeki günlerde yeni katliamlar olabileceğini öngörüyorlar.
 
Bu kaynaklar  “Bölgede yaşanan olayların ardından Şehid  Şehate'nin evine gittiklerinde bu şehidin ve bazı  Şii ailelerin evlerinin Selefi bir grup tarafından abluka altına alındığını ve insanların öldürülme korkusuyla evlerinden dışarı çıkamadıklarını” belirttiler.
 
Aralarında çocuk, genç ve kadınlarında bulunduğu Şii aileler korku ve endişe  içinde beklemekteler, öyle ki bu durum gazetecilere de aktarılmış durumda ve  bu kişiler ciddi önlemler alınmadığı takdirde önümüzdeki günlerde  yeni katliamlara şahitlik edileceğini ve Mısır polisinin de Selefilerle işbirliği yaptığından bu grubun yeni katliamlar yapmasına mani olacak hiçbir engelin olmayacağını söylüyorlar.
 

http://www.caferider.com.tr/vahsete-doymadilar-evleri-muhasaraya-aldilar_h9679.html