13-07-2013 tarihinde eklendi
Cihat ihtiyaçlarını karşılayacağız
Talibanlar Suriye’de kamp kuracak

 Taliban örgütünün Pakistan kolundan bir temsilci örgütün Suriye’de kamp kurmaya karar verildiğini bildirdi. BBC News’e konuşan temsilci, kampın “Suriye ve bölgede  cihat ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere“ kurulacağını açıkladı. Proje üzerinde halen Suriye’de bulunan Afganlı ve Ortadoğulu mücahitlerin çalışması öngörülüyor.

Temsilci ayrıca, son aylarda Afganistan ve Pakistan’dan partizan savaşı ve bilgi teknolojileri konusunda uzman en az 12 kişinin Suriye’ye geldiğini de bildirdi.

  Birçok Pakistan grubu, Suriye’de konuşlanma fikrini destekledi ve hatta projeyi hayata geçirmek için destek olacağına da söz verdi.

Öteyandan ÖSO Milislerinden kaynaklar, AKP hükümetinin daha önce aldığı siyasi karar gereğince Türkiye’den Suriye’ye bir hafta içinde 1500’e yakın yabancı uyruklu teröristin giriş yaptığını itiraf etti.

İtalyan haber ajansı AKİ’ye demeç veren kaynaklar, 1500 kökten dinci yabancı uyruklu militanın bir hafta içinde gruplar halinde Türkiye’den Suriye’nin kuzey kesimine Özgür Ordu milislerinin gözü önünde giriş yaptığını aktararak bir kısmının Suriye’ye yerleşirken bir kısmının da Irak’a geçtiğine dikkat çekti.

Kaynaklar, Türk makamların Suriye’ye girişlerini kolaylaştıran siyasi bir karar bulunması nedeniyle kökten dinci İslamcı militanların girişine göz yumduğuna işaret ederken Suriye’de 17 bin yabancı uyruklu militanın bulunduğunun altını çizdi.

Kaynaklar, Arap uyruklu grupların en büyüğünü Suudi Arabistanlılar, yabancı uyruklu grupların en büyüğünü ise Çeçenlilerin oluşturduğunu ifade etti.

http://www.caferider.com.tr/cihat-ihtiyaclarini-karsilayacagiz_h9730.html