18-07-2013 tarihinde eklendi
Küçükçekmece' de 4. Uluslararası "MEŞK" sergisi


  Her yıl olduğu gibi Ramazan ayına denk gelen Küçükçekmece Belediyesi geleneksel “MEŞK” başlıklı sergisi bu sene dördüncüsü ile sanatseverlerle buluştu.



 Uluslar arası bir buluşmaya dönüşen organizasyona aralarında Pakistan, Mısır, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Filistin, Irak, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Ürdün, Hindistan, Başkırdistan Cumhuriyeti ve Türkiye’den toplam yetmiş sanatçı yüzün üzerinde eserleri ile katıldı.

Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergide, Hat, tezhip, minyatür, kaatı, ebru ve çini gibi farklı alanlarda kendilerine özgü çalışmalarına devam eden sanatçıların gerek farklı kültürel birikimleri gerekse uygulama farklılıkları bir etkileşimi de sağlıyor.

Hat Sanatından Hilye-i Şerif örneklerinin yanı sıra çeşitli levhaların kûfi, sülüs gibi farklı yazı tekniklerinde bu sergideki hattatların kişisel düzenleme ve aktarımlarını, geniş hikâye anlatımları ile farklı kültürel ve geleneksel izleri gösteren minyatürleri, tezhipteki süsleme çeşitliliğini, kâğıt üzerindeki incelikli işlemeleri ve oymaların malzeme ile nasıl etkili, zengin bir gösterime dönüştüğü görülebilecek. 

http://www.caferider.com.tr/kucukcekmece--de-4--uluslararasi--mesk--sergisi-_h9770.html